• nybjtp

O le Ie 'apamemea o le Antiviral Textile

O loʻo suʻesuʻeina e kamupani laʻei auala e faʻaopoopo ai le kopa i le gaosiga o ie, aʻo faʻamanuiaga o le ie apamemea na faʻatalanoaina talu ai nei i faʻasalalauga lauiloa ma upega tafaʻilagi.E te iloa pe fa'afefea ona fai le ie fa'apipi'i kopa?

Talafa'asolopito o Kopa

E le mafai ona saʻo le suʻesuʻeina o le tala faasolopito o le kopa, ae o le talaaga faʻasolopito iloga o le faʻaaogaina lea i Aikupito anamua.Kopa i Aikupito anamua sa masani ona faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi, lea e mafai ona vaʻaia mai tusitusiga faʻafomaʻi sili ona leva i le talafaasolopito.Ua lipotia mai o le kopa na muamua faʻaaogaina i le va o le 2600 BC ma le 2200 BC, lea e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai le tiga o le fatafata ma isi manuʻa poʻo le faʻamama vai inu.E le gata i lea, o le Hippocratic collection o loʻo i ai le tele o faʻamatalaga i vailaʻau kopa ma faʻaalia ai o le kopa na taʻua i tulaga o le soifua maloloina ma le puipuia o faʻamaʻi mai manuʻa fou i le va o le 460 ma le 380 TLM. e lē taumatea o le apamemea e iai sona sao tāua i le atinaʻeina o vailaau.

talafou1

Ae peitai, o le a le mea e fai e le kopa ma le ie?O nisi o tagata atamamai ua faia ni suʻesuʻega i le aʻafiaga o le 'ie mata apamemea i le soifua maloloina o tagata ma o faʻaiʻuga e faʻaalia ai e taua tele le sao o le kopa i le tausia o lo tatou soifua maloloina i vivo ma vitro.E pei ona matou taʻua i taimi uma, o loʻo i ai se vaega itiiti o le kopa i totonu oo tatou tino, o lona uiga o le lelei o le kopa i le tino o le mafuaʻaga lea ua avea ai le ie apamemea uʻamea ma mea masani.

Mafuaaga o Ie Kopa

O le toʻatele o tagata e talitonu o le tuʻufaʻatasia o le faʻaogaina o kopa ma ie atonu na afua mai i Sasaʻe Tutotonu, ona e leai se faʻamaoniga na latou faʻamalosi i le fanua ie, e ui na faʻaaogaina muamua le kopa mo togafitiga faafomaʻi i Aikupito anamua ma isi nofoaga.Na'o le fulufulu mamoe ma le cotton sa masani ona talanoaina a'o le'i o'o i le 21st seneturi, ae o 'ie nickel copper na sili atu ona lauiloa i le 21st seneturi.O le mea lea, o le amataga o le ie lalaga apamemea e le taua, o lona vaitaimi lauiloa e aoga le mafaufau i ai.

Fa'amanuiaga ole Ie Kopa

O le kopa ua leva ona manatu o le antibacterial ona ua fai mai e mafai ona fasiotia ai le tele o siama, fungi, ma virusi pe a fefiloi le kopa ma le ie, lea e fesoasoani foi e tausia ai le soifua maloloina o le tino.

E le gata i lea, o le kopa e manatu e aoga i le faʻatonutonuina o le vevela.Thermoregulation e fesoʻotaʻi ma le vevela o le tino, o lea e faʻaaogaina ai le ie apamemea pe a manaʻomia le tausia o le vevela o le tino i totonu o se tulaga maloloina.Pe a fai sina vevela o le tau poʻo le taimi foi e aafia ai le tino i gaioiga e faʻaosoina ai le vevela, o le ie faʻamaʻi apamemea e sili ona aoga, e mafai ai ona faʻamafanafanaina le tino i le tau malulu.

O ie 'apamemea e manatu foi e manava ma fa'ataga lelei le ta'amilo o le ea i sina itu.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le ie silika kopa e le mafua ai se faʻalavelave pe a aʻafia se tagata i se gaioiga faʻamalosi malosi, lea e mafai ai ona sili atu le faʻaogaina o le ea ma le faʻaogaina o le ea.

O le a le mea e sili atu, o le ie kopa antimicrobial e aoga tele foi i le aveesea o le manogi o le tino ona o ana mea faʻamaʻi.

talafou2

O Jiayi ose fau nailoni.I le faaopoopo atu i le gaosia o vulu masani, matou te tuuto atu i ituaiga eseese o filo aoga e aofia ai ie antiviral.E mafai ona matou faʻafetaui oe manaʻoga eseese mo talosaga eseese.O lea aua le faatuai e faafesootai matou pe afai e te fiafia.


Taimi meli: Iul-28-2022